Ruzie & Huiselijk geweld

Ruzie in een gezin is altijd vervelend. Zeker als huiselijke geweld vaak gebeurt en als erbij geslagen of gescholden wordt of mishandeling aan de orde is. Soms is er sprake van alleen geestelijke mishandeling. Bijvoorbeeld als de ander bepaalt wat u wel of niet mag doen, u gecontroleerd wordt, gekleineerd, gemanipuleerd of gechanteerd. Huiselijk geweld komt voor in partnerrelaties, zoals in ouder-kindrelaties en broer-zusrelaties. Maar geweld komt ook voor in relaties tussen jongeren zoals bij een loverboy, of bij burenruzies of bij misbruik van kinderen. In principe kan geweld in elke relatievorm voorkomen. Maar vaak herkent u het (zelf) niet.

 

Het geweld stoppen

Wilt u de ruzies en het huiselijk geweld stoppen? Wij, de consulenten van Thuis in de Wijk, ondersteunen u hier kosteloos bij. Samen met u kijken we welke oplossingen bij uw situatie passen. Daarvoor volgt u bijvoorbeeld een (online-)cursus, praat u met een van onze consulenten of maken we samen met u en alle relevante spelers en helpers een plan van aanpak om het huiselijk geweld te stoppen, bijvoorbeeld door de inzet van een mediator.

 

Deze vragen worden ons regelmatig gesteld

  • Ik heb ruzie met de buren. Wat kan ik aan die burenruzie doen?
  • Mijn kinderen hebben gezien dat ik en mijn partner elkaar sloegen. Wat kan ik doen?
  • Mijn partner drinkt te veel. Wat kan ik doen?
  • Volgens mij is mijn dochter slachtoffer van een loverboy. Wat moet ik doen?
  • Ik ben uitgescholden of geslagen door mijn partner. Hoe ga ik daar mee om?
  • Mijn partners slaat soms mijn kinderen. Wat moet ik daar aan doen?

 

Praat er over

Soms is het fijn om met een onafhankelijk iemand over uw thuissituatie te praten, bijvoorbeeld met een van de consulenten van Thuis in de Wijk. Zij kunnen u op verschillende manieren ondersteunen. Maak een afspraak via telefoonnummer 0800 1417. Of stuur een mail met uw vraag aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Neem contact met ons op

Invalid Input
Invalid Input

 

Laat uw bericht achter

Vul uw bericht in!

Uw gegevens

Vul uw naam in!
Vul uw e-mail in!
Vul uw telefoonnummer in!
Vul uw postcode in!

 

 

Heeft u vragen?

U kunt te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of
0800 1417.

Waar vindt u Thuis in de Wijk?

De Boekenberg is geopend op afspraak, overige locaties zijn tot nader order gesloten.

Bekijk de locatie


Disclaimer - Privacy verklaring - Sitemap